Erişilebilirlik

Aile Sorunlarıyla Çevresel Yıkımı Birarada İşleyen Film


İlk gösterimi Tribeca Film Festivali’nde yapılan Future Weather adlı film ailesel sorunları ve çevresel yıkımı birarada işliyor. Dram türündeki film üç nesil kadının hikayesini anlatıyor.

Amerika’nın kırsal Ortabatı kesiminde geçen film, Perla Haney-Jardine’in canlandırdığı 13 yaşındaki genç bilimci Lauduree’nin hikayesini anlatıyor. İklim değişikliği üzerine çalışmalar yapan Lauduree’yi Lili Taylor’un canlandırdığı öğretmeni destekliyor.

Lauduree annesi tarafından terk edildikten sonra kendi başına yaşamaya çalışır ama anneannesinin yanına taşınmak zorunda kaldıktan sonra bitkilerle yaptığı deneyleri geride bırakır.

Filmin senarist ve yönetmeni Jenny Deller New Yorker dergisinde gördüğü küresel ısınma hakkındaki yazıdan esinlenmiş.

Deller, ”Küresel ısınma ve çocuğun annesi tarafından terkedilişi arasında sezgisel bir bağ var. Kızın hayatı tamamen alt üst olur. Böylesine bir darbe deprem ya da bir başka doğal afetle eşdeğer nitelikte,” şeklinde konuşuyor.

Lauduree’nin anneannesini canlandıran deneyimli oyuncu Amy Madigan filmin en renkli karakteriş: ”Anneanne kendi parasını kazanıyor ve aynı zamanda birçok kişiye bakıyor. Bira içmekten hoşlanan bir sigara tiryakisi. Hayatını yaşıyor. Harika bir mizah anlayışı var. Duygusal değil, dürüst ve olduğu gibi bir insan. Bu yönünü çok sevdim.”

Deller filmi altı yılda tamamlamış.

Filmin milyonluk bütçesi bilim temalı eğlenceye verilen bağışlarla karşılanmış. Deller, özellikle kadınların hayat hikayelerinin kendisini etkilediğini söylüyor. Deller da Madigan da kadın izleyicilerin kadınlarla ilgili öyküleri beyazperdede görmek istediğini belirtiyor.

Amy Madigan, ”Kadınlarla ilgili olağanüstü senaryoları gördüğünüz zaman bir oyuncu olarak çok etkileniyorsunuz. Bu da çok heyecan verici,” şeklinde konuşuyor.

Future Weather filmi, gösterildiği festivallerde büyük ilgi görüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG