Erişilebilirlik

12 Ağustos Dünya Gençlik Günü’nde Karamsar Tablo


BM’nin ilan ettiği 2012 Dünya Gençlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Genel Sekreter Ban ki-moon, küresel ekonomik krizden en çok gençlerin etkilendiğine dikkati çekti. Genel Sekreter, tüm dünyaya “acil önlemler alınmazsa bu nesli kaybedeceğiz” diye uyarıda bulundu.

Ban Ki-moon Dünya Gençlik Günü mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bugünkü nesil, dünyanın bugüne kadar sahip olduğu en kalabalık gençlik grubu ve gençlerin çoğu gelişmekmte olan ülkelerde yaşıyor. Bu gençler, yaşadıkları toplumda benzeri görülmemiş iyileşme sağlayabilecek büyük bir potansiyele sahip. Ancak küresel ekonomik kriz yüzünden yaşanan zorluklar ve işsizlik en çok genç nüfusu etkiliyor ve gençler çevrelerinde giderek artan eşitsizliklerden umutsuzluğa kapılmış durumda. Siyasi, ekonomik ve sosyal hayattan uzak kalan gençler ülkelerinin kalkınma sürecine katkıda bulunamıyor. Acil önlemler alınmadığı taktirde, bu gençleri kaybetme tehlikesi içindeyiz.”



Birleşmiş Milletler’in Dünya Gençlik Günü, 1999 yılından buyana kutlanıyor. Günün bu yılki teması, “Daha İyi Bir Dünya İçin Gençlerle Ortak Ol”.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, hükümetlere, özel sektöre, sivil toplum örgütlerine ve akademisyenlere gençlere kapılarını açmaları ve gençlik kuruluşlarıyla ortaklıklarını güçlendirmeleri çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO Başkanı Irina Bokova da bugünün gençlerinin geleceğin liderleri olduğunu vurguladı ve sürdürülebilir kalkınma, barışçı ve refah içinde yaşayan toplumlara ulaşılmasında gençliğin büyük bir güç olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG