Erişilebilirlik

Afrin’de Bombalı Saldırı


Reuters’ın haberine göre Afrin’de bir otobüste meydana gelen patlama 3 kişinin ölümüne yaklaşık 20 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Anadolu Ajansı ise Afrin merkezde 2 patlamanın gerçekleştiğini kaydetti. Ajansa göre patlamardan biri otobüste, diğeri çöp kutusunda meydan geldi.

Bombalı saldırı Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunun yıldönümünde gerçekleşti.

Saldırıyı üstlenen olmadı.

Saldırı, Çarşamba günü Menbiç’te meydana gelen ve aralarında Amerikan askerlerinin de bulunduğu 20 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay Fırat’ın doğusunda YPG’ye yönelik askeri hareket düzenleneceğini açıklaması, Amerika Başkanı Donald Trump’ın da Amerikan askerlerinin Suriye’den çekileceğini belirtmesinin ardından çoğunluğunu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri Şam ve Rusya’ya Türkiye’yle sınır bölgesini koruma çağrısı yapmıştı.

Türkiye YPG’yi PKK’nın uzantısı olarak niteliyor.

Fransa: “Amerika Kürt müttefiklerini korumanın öneminin farkında”

Bu arada Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Amerika’nın artan oranda Kürt müttefiklerini korumanın öneminin farkında olduğunu söyledi.

Parly, “onları korumanın gerekliliği sorusu Amerikalılar tarafından değerlendirilmeye alındı” dedi.

Parly, “Kürtler koalisyonun en iyi ortakları oldular” ifadesini de kullandı. Parly, koalisyonla aralarında Amerika’nın da olduğu IŞİD’e karşı ortak mücadele eden ülkeleri kastetti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG