Erişilebilirlik

Afganistan'ın Doğusunda IŞİD'e Yeni Operasyon Başlatıldı


Afgan özel kuvvetleri doğudaki Nangarhar vilayetinde IŞİD’e karşı yeni bir operasyon başlattı. Yetkililer, operasyonda 27 militanın öldürüldüğünü belirtti. Bu arada Taliban’ın kuzey Afganistan’daki saldırısında 15 güvenlik gücü mensubu hayatını kaybetti.

Bölge konseyi üyesi Ajmal Ömer’e göre, savaş helikopterleriyle desteklenen operasyonda vilayetin Achin bölgesindeki IŞİD unsurları hedef alındı. Burası IŞİD’in üs edindiği bölgelerden biri ve terör örgütünün ilk bölgesel kolu da birkaç yıl önce bu bölgeden çıkmıştı.

Militanların medya organı Amak haber ajansı, IŞİD’in bölgedeki bir Afgan-ABD ortak operasyonunu geri püskürttüğünü iddia etti.

Operasyonda Amerikan askerlerinin rol aldığını doğrulamayan Ömer, iki yerel IŞİD lideri Sedik Yar ve Seyid Ömer’in öldürülenler arasında yer aldığını söyledi. Bölgenin uzak bir konumda olması nedeniyle birbiriyle çelişen haberleri bağımsız kaynaklarca soruşturmak mümkün olmuyor.

Ülkenin kuzeyinde de Taliban Sar-e-Pul bölgesinde dün gece polis karakollarına iki saldırı düzenledi. Saldırılarda 15 polis hayatını kaybetti, 21’i yaralandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG