Erişilebilirlik

Afganistan'da Taleban Saldırısı Bastırıldı


Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, militanların ülke çapındaki eşgüdümlü saldırılarından istihbarat örgütlerini sorumlu tuttu.

Karzai, saldırıların özellikle NATO ve ülkesinin istihbarat eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Kabil ve üç ilin bazı kesimlerinde 18 saat süren çatışmalar NATO helikopterleri tarafından desteklenen Afgan kuvvetlerinin militanların sığındığı son binayı ele geçirmesiyle sona erdi. Görgütanıkları binanın şafak sökene kadar roket ateşine tutulduğunu bildirdi.

Karzai, Afgan güvenlik güçlerinin ülkelerini koruyacak yetenekte olduklarını kanıtladıklarını söyledi. NATO ve Amerikan kuvvetleri komutanı Orgeneral John Allen de Afgan kuvvetlerinin saldırılara verdiği hızlı ve etkin karşılığı övdü.

Afgan hükümeti, çatışmalarda dört siville 11 Afgan güvenlik görevlisinin öldüğünü açıkladı. Yetkililere göre 36 militan öldürülürken biri sağ ele geçirildi.

Kabil ile Nangarhar, Logar ve Paktia illerinde düzenlenen saldırıların sorumluluğunu Taleban üstlendi.

Taleban sözcüsü Zebihullah Mücahid Pazar günü günü düzenlenen eşgüdümlü saldırıların “bahar taaruzunun” parçası olduğunu ve intihar bombacılarını yeni eylemlere hazırlandığını açıkladı.

Kabil’deki görgütanıkları saldırıların parlamento binası, Batılı elçilikler ve NATO karargahı yakınında meydana geldiğini bildirdi.

Kabil’deki ABD Elçiliği, patlamalar ve silah ateşinin ardından binanın giriş çıkışa kapatıldığını açıkladı.


STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG