Erişilebilirlik

Afganistan'da NATO Kayıpları Artıyor


Afganistan'da NATO hava saldısında ölen kadınların cesetleri hastaneye götürülürken
Afganistan'da NATO hava saldısında ölen kadınların cesetleri hastaneye götürülürken
Afganistan’da 4 Amerikan askerinin daha Afgan güvenlik güçleri tarafından öldürülmesiyle hafta sonu öldürülen NATO askerlerini sayısı 6’ya çıktı.

Zabur ilindeki bir üsde meydana gelen olayda yerel yetkililer bir Afgan polisin Amerikan askerlerine ateş açtığını bildirdi. Saldırıda iki Amerikan askeri de yaralandı.

Bir gün önce Afganistan’ın güneyindeki Helmand ilinde devriye gezmekten dönen iki İngiliz askeri bir Afgan polis tarafından öldürülmüştü.
Cuma günü de aynı bölgede bir İngiliz askeri üssüne düzenlenen ve iki Amerikan askerinin öldüğü saldırıyı Taleban örgütü üstlenmişti.

Militan örgüt saldırıyı Amerika’da Hazreti Muhammed’e hakaret eden filme tepki olarak düzenlediğini ve İngiliz Prensi Harry’nin görev yapmasından dolayı bu üssü seçtiğini bildiriyor.

NATO, hafif silahlar ve roketlerle donatılan militanların Helmand’daki Bastion üssüne sızarak intihar saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 18 militanın öldüğünü, birinin de yaralı ele geçirildiğini açıkladı.

Öteyandan Kabil’in doğusundaki Laghman ilinin Alingar bölgesinde bir köye düzenlenen bir NATO hava saldırısında sekiz kadın ve çocuğun öldüğü bildirildi. NATO yetkilileri önce hava saldırısında yaklaşık 45 militanın hedef alındığını açıkladı daha sonra sivil ölümleri kabul ederek üzüntü duyduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG