Erişilebilirlik

Afganistan'da İki Amerikan Askeri Kaçırıldı


Afganistan'da İki Amerikan Askeri Kaçırıldı
Afganistan'da İki Amerikan Askeri Kaçırıldı

Afganistan'da kaybolan iki Amerikan askeri için arama çalışmaları başlatıldı. NATO yetkilileri, Kabil’deki kamplarından ayrılan iki askerin dönmediğini ve operasyon başlatıldığını açıkladı.

Afgan yetkililer askerlerin zırhlı bir araçla Logar vilayetinde görüldüğünü ve militanların kontrolündeki Çarkh bölgesine girdiklerini söyledi. Taleban aynı bölgede iki Amerikan askerini yakaladıklarını açıklamıştı. Yerel radyo kanalları askerlerin serbest kalması için 20 bin dolar ödül vaat edildiğini bildiriyor.

Bilindiği kadarıyla Taleban, bu olaydan önce bir Amerikan askerini daha kaçırmıştı. Bowe Bergdahl Haziran ayında Paktika vilayetindeki askeri üssünden üç Afganla birlikte ayrılmış, bir daha geri gönmemişti. O zamandan bu yana Bergdahl'ın görüntüleri zaman zaman Taleban yanlısı internet sitelerinde yayınlanıyor.

Bangladeşli İşçiler Rehin Alındı

Bu arada BM yetkilileri, Amerika’nın Sesi Peştu/Dari yayın bölümüne yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Samangan vilayetinde üç Bangladeş vatandaşının kaçırıldığını söyledi. Afgan yetkililer Bangladeşli işçilerin Güney Koreli bir inşaat şirketine çalıştıklarını söyledi ve kaçırma olayından Taleban’ı sorumlu tuttu.

Afganistan'da Beş Amerikan Askeri Öldü

Bu arada, yetkililer Afganistan güneyinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda beş Amerikan askerinin öldüğünü açıkladı.

Askeri yetkililer ilk saldırıda dört askerin öldüğünü; daha sonra düzenlenen bir başka saldırıda bir askerin daha öldüğünü açıkladılar. Saldırıları üstlenen olmadı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Afganistan hükümetinin güvenlik sorumluluğunu 2014 yılına kadar devralması ve yolsuzlukla mücadele ederek yönetimi geliştirmesinin zaman alacağını, zorlu bir süreci gerektireceğini söyledi. Ban geçen hafta yapılan Kabil Konferansı konusunda BM Güvenlik Konseyi üyelerine bilgi verdi.

BM Genel Sekreteri’nin sözcüsü Martin Nesirky, Ban’ın Kabil Konferansı’nın sonuçlarından tatmin olduğunu ancak söz vermenin yeterli olmadığını bazı adımların atılması gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG