Erişilebilirlik

Afganistan’da Bir Köye Düzenlenen Saldırıda Onlarca Kişi Öldü


Afganistan’ın kuzeyinde bir köye düzenlenen saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında kadınlar ve çocuklar da var.

Sar-e Pul eyaleti sözcüsü Zabihullah Amani, aralarında yabancıların da olduğu militanların Mirza Olang bölgesindeki güvenlik noktasına saldırdıklarını 30 evi yaktıklarını söyledi.

Amani, çatışmanın devam ettiği sıralarda aralarında kadınlar, çocuklar, yaşlı kişilerin de bulunduğu 50 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Ölenlerin çoğunun Şii Hazara topluluğundan olduğu belirtiliyor.

Amani, vahşiçe öldürüldüler dedi ve militanların yanısıra hayatını kaybedenler arasında 7 Afgan güvenlik görevlisinin de olduğunu kaydetti.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ise belli değil. Amani, saldırıyı Taleban ve IŞİD militanlarından oluşan bir grubun yaptığını söylese de Taleban saldırıyla ilgisi olmadığını belirtti.

Taleban ve IŞİD genelde düşman olsa da bazen iki gruptan militanlar taraf değiştirebiliyor ya da diğer gruptan militanlarla işbirliği yapabiliyor.

Afgan hükümeti bölgeye hava gücü gönderildiğini kaydetti.

Afganistan’da bu yıl çatışmalar artmış durumda. Her gün onlarca güvenlikle ilgili olay gerçekleşiyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre yılın ilk 6 ayında 1662 sivil hayatını kaybetti, 3581 kişi de yaralandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG