Erişilebilirlik

Afganistan’da Bir IŞİD Lideri Öldürüldü


Afganistan'da Bir IŞİD Lideri Öldürüldü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Amerika Savunma Bakanlığı geçen ay yapılan bir operasyonda IŞİD’in Nangarhar bölge sorumlusu Abdülhasip Logari’nin öldürüldüğünü belirtti.

Pentagon açıklamasında, Logari’nin Afganistan’daki IŞİD’in üst düzey liderlerinden biri olduğu kaydedildi. Operasyonun Afgan Özel Kuvvetleri ile Amerikan güçleri tarafından ortaklaşa düzenlediği kaydedildi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin ofisinden yapılan açıklamada da Logari’nin öldüğü doğrulandı, Logari’nin Mart ayında yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısından sorumlu olduğu kaydedildi.

Afganistan’daki Amerikan güçlerinin komutanı Orgeneral John Nicholson, Logari’nin Afganistan’da son 9 ayda öldürülen IŞİD’in ikinci lideri olduğunu kaydetti.

Afganistan Hava Kuvvetleri de ülkenin doğu bölümünde IŞİD mevzilerine operasyon düzenledi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında hava saldırılarında en az 34 IŞİD militanının öldüğü ve Nangarhar’da militanlar tarafından kontrol edilen radyo istasyonunun imha edildiği belirtildi. Ölen IŞİD’li sayısı ise bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Bakanlık açıklamasında Nazyan ve Açin’deki IŞİD sığınaklarının da vurulduğu kaydedildi. IŞİD Afganistan’da ilk olarak 2015’te çoğunlukla da Nangarhar eyaletinde ortaya çıktı. O günden bu yana ülkede genişleme çabasında.

XS
SM
MD
LG