Erişilebilirlik

Afganistan'da Otel Saldırısı Kanlı Bitti


Kabil’in dışındaki bir dinlenme tesisinde bulunan bir otele düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Spozhmai Oteli’ne düzenlenen saldırıyı Taleban üstlendi.
Rehinelerin alındığı eylem 12 saat sürdü. Sabaha karşı biten eylemde ölenler arasında otelin üç korumasıyla bir polis de bulunyor.

Üzerinde intihar bombacılarının taşıdığı yeleklerden bulunan toplam beş militanın silah ve roketatarlarla Perşembe gecesi otele girdiği belirtiliyor. Olay sırasında otelde en az 250 müşteri kalıyordu. Müşterilerden bazılarının yakındaki göle ve ormana kaçtığı bildirildi.

Afgan güvenlik kuvvetleri militanların elinden 40’ın üzerinde rehineyi kurtarmayı başardı.
Kuşatma, son militanın öldürülmesine kadar devam etti. NATO’ya ait taarruz helikopterleri de Afgan güvenlik kuvvetlerine hava desteği sağladı.

Taleban sözcüsü Zebihullah Mücahid, saldırıyı üstlendiklerini açıkladı, otelde çılgın partiler düzenlendiğini, içki içildiğini ve fuhuş yapıldığını söyledi.

Afganistan’daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı Orgeneral John Allen, saldırının Hakkani şebekesine ait izler taşıdığını açıkladı. Pakistan’ın kuzeybatısında üslenen örgüt, Afganistan’da sayısız saldırılar düzenledi.

Saldırının yapıldığı otel, zengin Afganların, işadamları ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri olarak biliniyor. Afganistan’da haftasonunun başladığı Perşembe gecesinden itibaren otel müşterilerle doluyordu. Otelin güvenliğininse Kabil’deki hedeflere oranla daha gevşek olduğu belirtiliyor.

Militanlar geçen yıl da Kabil’de Intercontinental Otel’e ve büyükelçiliklere saldırı düzenlemişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG