Erişilebilirlik

'Afganistan’da Cami Saldırısını IŞİD Üstlendi’


Afganistan’ın batısındaki Herat eyaletinin en büyük Şii camisine Salı günü düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 31 kişi için cenaze töreni düzenlendi. Tören aynı zamanda protesto gösterisine sahne oldu.

Cenazeler, büyük bir dondurucu kamyonun içinde valilik konutunun yanına getirilirken, protestocular saldırının arkasındaki kişilerin tutuklanmasını talep ettiler.

SITE İstihbarat Grubu’na göre ise saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Bir intihar saldırganı akşam namazı sırasında önce korumalara ve içeridekilere ateş açıp, sonra da üzerindeki bombaları patlatmıştı.

Eyalet valiliğinin sözcüsü Jilani Farhad, olayda ölü sayısının 32’ye yükseldiğini, 66 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Olaydan 10 dakika sonra ikinci bir patlamanın daha olduğu ancak nerede meydana geldiğinin hala net olmadığı belirtildi. Bazı görgü tanıkları camiye el bombası atıldığını söyledi.

Bu arada Afganistan’ın güneyinde bir NATO konvoyuna düzenlenen bombalı intihar saldırısının sorumluluğunu da Taleban üstlendi.

Taleban sözcüsü, Kandahar yakınlarındaki saldırıda iki zırhlı tankın tamamen tahrip edildiğini ve 15 yabancı askerin öldürüldüğünü iddia etti.

ABD ordusu sözcüsü Teğmen Damien E. Horvath ise saldırıyı doğruladı ve can kaybı olduğunu söyledi ancak rakam ya da milliyetlerine dair bilgi vermedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG