Erişilebilirlik

Afganistan'da Pasaport Dairesine Saldırı Girişimi


Arşiv foto
Arşiv foto

Afganistan’ın başkenti Kabil’de pasaport işlemleri yapılan devlet dairesinin girişinde bir intihar bombacısı vurularak öldürüldü. Olayda yaralananlar olduğu açıklandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, üzerinde bombalar bulunan bir saldırganın pasaport işlemlerinin yapıldığı ofise girmeye çalıştığı sırada fark edilerek öldürüldüğü belirtildi.

Olayda bina girişindeki bazı kişilerin yaralandığı belirtilirken bölge, Taleban güvenlik güçleri tarafından kordon altına alınarak kapatıldı.

Yetkililer, bir süredir askıya alınmış olan pasaport ve seyahat işlemlerinin tekrar başlaması nedeniyle saldırı girişiminde bulunulan binanın son derece kalabalık olduğunu ifade etti.

Bugün daha önce yapılan bir duyuruyla üst düzey Taleban yetkililerinin de pasaport işlemleri için binaya geleceklerinin bilindiği, asıl hedefin Taleban yöneticileri olduğu tahmin ediliyor.

Afganistan’da Taleban’ın denetimi ele geçirmesinden sonra IŞİD’in Afganistan kolu zaman zaman ülkede saldırılar düzenliyor. Ancak son saldırı girişiminin sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG