Erişilebilirlik

Afgan Ulusal Güvenlik Dairesi'ne Saldırı: 2 Ölü 30 Yaralı


Saldırının sorumluluğunu Taleban üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Ulusal Güvenlik Dairesi’nin merkezine düzenlenen intihar saldırısında iki güvenlik görevlisi öldü.

Yetkililer, patlayıcı yüklü bir aracın binanın kapısı önünde infilak ettiğini, ikinci bir araçtan çıkıp binaya girmeye çalışan ve üzerlerinde patlayıcı olan beş kişininse vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

İkinci aracın içindeki patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Saldırıya uğrayan bina, Kabil’de, aralarında İçişleri Bakanlığı’nın da bulunduğu diğer hükümet binalarının yanında bulunuyor.Patlamada 30 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Taleban, haber ajanslarına mesaj göndererek saldırının sorumluluğunu üstlendiğini bildirdi. Bu, iki ay içinde Daire’ye yönelik ikinci saldırı. 6 Aralık günü kendisini barış elçisi olarak gösteren bir intihar bombacısı istihbarat şefi Asadullah Hamid’i öldürmek için kendini havaya uçurmuştu. Yaralanan Asadullah Hamid hala iyileşmeye çalışıyor.

Uluslararası güçlerin Afganistan’dan çekilmeye başlamasıyla Afgan yetkililere yönelik saldırılarda artış görülüyor. NATO Barış Gücü güvenliğin sorumluluğunu 2014’te Afgan güçlere teslim edecek.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG