Erişilebilirlik

Afgan Kuvvetlerinin Eğitimi Durduruldu


Amerikan ordusu, uluslararası kuvvetlere saldırıların artması üzerine Afgan güvenlik güçlerinin eğitimini geçici olarak durdurma kararı aldı.
Washington Post gazetesinin haberine göre eğitimleri durdurulan 27 bin Afgan asker ve polisin güvenlik araştırması yeniden yapılacak.

Bu yıl 45 yabancı asker Afgan güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu hayatı kaybetti.
Washington Post, NATO yetkililerinin mevcut güvenlik önlemlerinin doğu biçimde uygulanması halinde ölümlerin önlenebileceği görüşünü kabul ettiklerini bildirdi.
Gazete, Afgan güvenlik güçlerinin sayısını hızla arttırma çalışmalarını engellememek için güvenlik araştırmasını tam olarak yerine getirilmediğini önesürdü.
Uluslararası kuvvetler 2014 yılında ülke güvenliğinin sorumluluğu Afgan güçlerine devredecek.

Cumartesi günü Afganistan’ın doğusundaki bir NATO üssü yakınlarında düzenlenen iki bombalı intihar saldırısında 12 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı.
Saldırıda ölen ve yaralananlar arasında siviller ve polislerin olduğu, intihar bombacılarından birinin de saldırı sırasında patlayıcı yüklü bir kamyon kullandığı bildirildi.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, intihar saldırılarını kınadı ve Taleban’ı suçladı. Karzai, sivillerin hedef alınmasının “İslam düşmanlığı” olduğunu belirtti.
Öte yandan güneydeki Gazne ilinde iki Amerikan askeri, Taleban militanlarının saldırısı sonucu öldü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG