Erişilebilirlik

Afgan Kadın Milletvekili Açlık Grevini Sürdürüyor


Afgan Kadın Milletvekili Açlık Grevini Sürdürüyor
Afgan Kadın Milletvekili Açlık Grevini Sürdürüyor

Afganistan’da parlamentodan ihraç edilen kadın politikacı, milletvekilliği iade edilinceye kadar açlık grevine devam edeceğini açıkladı.

Kabil’de parlamento binasının önünde çadır kuran Simin Barakzay, bir haftadan beri açlık grevi yapıyor. Bir doktor Fransız haber ajansına Barakzay’ın sağlık durumunu giderek kötüleştiğini bildirdi.

Afgan Bağımsız Seçim Kurulu, Ağustos ayında Barakzay ve sekiz milletvekilini seçime hile karıştırdıkları gerekçesiyle parlamentodan ihraç etmişti. İhraçları protesto ederek parlamentoyu boykot eden bazı milletvekilleri Cumartesi günü yerlerine geri döndü.

Öteyandan NATO, Afganistan’ın güneyinde iki askerinin Taleban militanları tarafından öldürüldüğünü bildirdi ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

NATO ayrıca doğudaki Nangarhar ilinde Afgan ve koalisyon güçlerini düzenlediği ortak operasyonda bir militanın öldürüldüğünü, aralarında bir Taleban lideri de bulunan çok sayıda militanın yakalndığını açıkladı. Yakalanan Taleban liderinin Pakistan’dan Afganistan’a silah ve bomba getirilmesini sağladığı belirtildi.

XS
SM
MD
LG