Erişilebilirlik

Af Örgütü Maduro Hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesini Göreve Çağırdı


Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Uluslararası Af Örgütü, Venezuela lideri Nicolas Maduro’nun ülkesinde insanlığa karşı suç işlediğine inanıldığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istedi.

Örgüt tarafından yeni yayınlanan raporda ülkede “Ağır insan hakları ihlalleri, gıda ve ilaç sıkıntıları, şiddetin yayılması ve acil adalet ihtiyacının” bulunduğuna dikkat çekildi.

Af Örgütü’nün raporuna göre ülkedeki silahlı kuvvetler, Maduro’ya muhalif olan kişilerin etkisizleştirilmesi için üst düzeyde koordinasyon sağlıyorlar.

Raporda, “Aralarında Nicolas Maduro’nun da bulunduğu üst seviyedeki yöneticiler tüm bu şiddet eylemlerinden haberdarlar ve bunu önlemek adına adım atmıyor olayları soruşturmuyorlar” deniliyor.

Uluslararası Af Örgütü bu çerçevede Birleşmiş Milletler’den Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin iddialara ilişkin soruşturma başlatmasını talep etti.

Venezuela’da başta Amerika olmak üzere birçok ülkenin desteğini alan muhalif lider Juan Guaido’nun organize ettiği ayaklanmalar ordunun Maduro’ya destek vermesinden dolayı başarıya ulaşabilmiş değil. Maduro yönetimi Guaido’ya destek veren ve etrafındaki bazı yöneticileri de tutuklayarak hapse attı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG