Erişilebilirlik

Adriyatik’te Feribot Yangını


Yunanistan’dan İtalya’ya giderken yangın çıkan feribotta sürdürülen kurtarma çalışmaları sona yaklaşırken, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi

Yunanistan’dan İtalya’ya giderken yangın çıkan feribotta sürdürülen kurtarma çalışmaları sona yaklaşırken, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Yetkililerin, Pazar günü bir kişinin öldüğünü ilan ettiği "Norman Atlantic" adlı İtalyan bandıralı gemide bugün de 4 cesede daha ulaşıldı.

Korfu Adası yakınlarında devam eden kurtarma operasyonunda, 478 yolculu feribottaki 400’den fazla kişinin kurtarıldığı bildiriliyor. Yangının üzerinden saatler geçmesine ve kontrol altına alınmasına rağmen, feribottan uzun süre duman yükselmeye devam etti.

Yunanistan'ın Patra kentinden İtalya'nın Ancona şehrine giden feribottaki yangının, arabaların bulunduğu bölümde çıkarak geminin tamamına yayıldığı tahmin ediliyor.

Gemide yaşanan paniği İtalyan yolculardan biri şu sözlerle aktarıyor: “Tek bildiğimiz, her şeyin bir anda durduğuydu. Sonra, ‘yangın’ diye bağırdılar. Yoksa biz yangın olduğunu bilmiyorduk. Daha sonra yangının farkına vardık ama fazla zamanımız yoktu. Beş dakika içinde geminin tamamı tutuştu ve bizim yapabileceğimiz fazla bir şey yoktu.”

Türk yolcular kurtarıldı

Dondurucu soğuk, dev dalgalar ve şiddetli rüzgarla birleşen kötü hava koşulları, kurtarma çalışmalarını zora soktu. İtalyan helikopterlerinden sarkıtılan halatlarla çok sayıda yolcu kurtarılabildi.

Feribotta, yılbaşı tatili için İtalya’ya giden Türk bir grubun da olduğu bildirildi. Kaza sonrası Türk yolcuların durumu hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 13 Türk vatandaşının kurtarıldığını, kazada hayatını kaybeden Türk vatandaşı bulunmadığını söyledi.

Yetkililer, söz konusu geminin 19 Aralık’ta Patra limanında teftişten geçtiğini ve yangın kapısı dahil bazı ufak sorunlar tespit edildiğini kaydetti.

XS
SM
MD
LG