Erişilebilirlik

Adaylar Çekişmeli Eyaletlere Odaklandı


Adaylar Çekişmeli Eyaletlere Odaklandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Seçim kampanyasının son günlerinde, Hillary Clinton ve Donald Trump, bazı eyaletleri daha sık ziyaret etmeye başladı. Trump, Ohio ve New Hampshire, Clinton ise Florida ve Nevada’da kampanya yaptı.

Amerika’da başkanlık seçimlerindeki siyasi bölünme yıllardır devam ediyor. Kırmızıyla gösterilen eyaletler Cumhuriyetçileri desteklerken, mavi renge boyalı olanlar Demokratlar’ı destekliyor.

Georgetown Üniversitesi’nden siyaset uzmanı Stephen Wayne, birçok eyalette, bir parti büyük farkla önde gidiyorsa, o eyalette başkanlık kampanyasına ait kaynakların fazla kullanılmasının gereksiz olduğunu belirtiyor.

Uzman Jeremy Mayer da, başkan adaylarının zamanlarının çoğunu, “savaş cephesi” adıyla anılan bir avuç “kilit” eyalette geçirdiğini söylüyor.

Adayların en çok ilgi gösterdiği kilit eyaletler arasında Florida ve Ohio gibi büyük eyaletlerin yanı sıra Kuzey Carolina, Nevada ve New Hamphire gibi daha küçük eyaletler de bulunuyor.

Uzman Austin Hart, Bill Clinton’ın galip geldiği 1992 seçimlerinden beri, Demokratlar’ın kilit eyaletlerde daha başarılı olduğunu ve bu durumun Trump’ın işini daha da zorlaştırdığını söylüyor.

Uzman Jennifer Lawless da, seçimlere sayılı gün kala, adayların bir avuç eyalette, daha küçük grupları hedef aldığını belirtiyor. Kilit eyaletlerde önemli olanın bağımsız seçmenler olduğunu söyleyen uzman, bu kesimin da aslında ülke nüfusuna göre küçük bir grup olduğunu da dile getiriyor.

Anketler, Clinton’ın hem ülke genelinde hem de birçok kilit eyalette önde gittiğini gösteriyor. Ancak Trump, Ohio, Florida ve Kuzey Carolina gibi eyaletlerde Clinton’ı zorlamaya devam ediyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG