Erişilebilirlik

Aday Adayları Serbest Ticaret Anlaşmasını Desteklemiyor


Aday Adayları Serbest Ticaret Anlaşmasını Desteklemiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Bu yıl imzalanan Trans-Pasifik Ortaklığı, Büyük Okyanus’a kıyısı olan 12 ülke arasında gümrük vergisini düşürmeyi, ticareti arttırmayı amaçlıyor. Henüz yürürlüğe girmeyen anlaşma, seçim kampanyasında sık sık eleştiriliyor.

Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, bu anlaşmanın Amerika'daki otomotiv sektörünü mahvedeceğini düşünüyor.

Obama’nın ilk dönem başkanlığı sırasında dışişleri bakanı olan Clinton, Trans-Pasifik Ortaklığı’nı, ticari anlaşmaların altın standardı olarak tanımlamıştı. Clinton’un başkan adayı olarak fikrini değiştirdi. Bu da seçim döneminde ticaretin kaygıya yolaçan bir konu olduğunu gösteriyor.

Trump, ticaret anlaşmalarının Amerika'daki istihdamı ve mali kaynakları azalttığı görüşünde.

Donald Trump ayrıca, Amerikan ihraç ürünlerine uygulanan gümrük vergilerinden de şikayet ediyor. Ancak anlaşma, bu vergileri kaldırmayı amaçlıyor.

Beyaz Saray ise tavrını koruyor. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, Kongre'nim, Trans-Pasifik Ortaklık Anlaşması’nı kabul edeceğini umduklarını belirtti.

Cumhuriyetçi Parti’nin kontrolundaki Kongre, daha önceki ticari anlaşmaları hızla onaylamıştı. Ancak Temsilciler Meclisi de Senato da, Trans-Pasifik Ortaklık Anlaşması’nı yakın gelecekte oya sunacağına dair hiçbir sinyal vermiyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG