Erişilebilirlik

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne “rüşvet” ve "ihaleye fesat" operasyonu


Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar VOA Türkçe'ye, "Bizim büyükşehir belediyesinde asla ve asla kanunsuz, uygunsuz iş olmaz. Tamamen, seçime yakın bir algı operasyonu" dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar VOA Türkçe'ye, "Bizim büyükşehir belediyesinde asla ve asla kanunsuz, uygunsuz iş olmaz. Tamamen, seçime yakın bir algı operasyonu" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik, rüşvet alındığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği’nin ihbar üzerine bugün sabah saatlerinde yaptığı operasyon kapsamında polis, belediye binasında arama yaptı, bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Çevik kuvvet ekiplerinin belediye binasının etrafına konuşlandığı operasyonun gerekçesi, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” olarak açıklandı.

“Seçime yakın algı operasyonu”

Yaşananları VOA Türkçe’ye değerlendiren Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, “Bunu bir operasyon gibi algılamak Türkiye Cumhuriyeti’ne yazık. Bizim büyükşehir belediyesinde asla ve asla kanunsuz, uygunsuz iş olmaz. Tamamen, seçime yakın bir algı operasyonu. Bunu da zaten göreceğiz” diye konuştu.

Karalar kendilerine Emniyet’ten resmi bilgilendirme yapılmadığını söyleyerek, şunları ifade etti:

“Reklamcılarla ilgili sanıyorum, çok büyük çaplı ihaleler değil, küçük çaplı da olsa büyük çaplı da olsa zaten bizim kanunsuz, belediyeyi zarara uğratan bir iş yapmamız asla söz konusu değil. Bize doğrudan bilgi verilmedi, bu zaten işin ilginç tarafı. Geliyor burada TOMA’lar, ya burası devletin belediyesi, devletin bir kurumuna geliyorsunuz. Gelin, arayın, istediğiniz bilgilerin tamamını verelim size, yardımcı olalım. Nedir bu sanki böyle bir terör örgütü basılıyor gibi, bu yakışmıyor yani.”

“Sorgu için 8 kişinin alındığını duyduk”

Zeydan Karalar operasyon sırasında Emniyet’e götürülenlerle ilgili aldıkları bilgileri de paylaştı. Karalar, “Gözaltı demeyelim de sorgu için 8 kişinin alındığını duyduk. Bunların 5’i yüklenici firma sahipleri, 3’ü belediye personeli. Personellerden biri benim iletişim danışmanım. 10 yıldır birlikte çalışıyoruz, bugüne kadar en ufak bir yanlışı olmamıştır” dedi.

Operasyonun ardından bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bir basın açıklaması yapıldı.
Operasyonun ardından bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bir basın açıklaması yapıldı.

“Seçim startını Adana’da verdiler"

Operasyonu "art niyetli" olarak nitelendiren CHP, Karalar’a destek verdi. Sabahki operasyonun ardından bugün Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya CHP Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut ve Erhan Adem de katıldı.

Açıklamada söz alan Bulut, "Bu sabah kör şafak karanlığında gelen kamu görevlileri bir yolsuzluk aramak için gelmediler, 31 Mart seçimlerinde AKP iktidarının seçim startını verdiler. Bu bir yolsuzluk operasyonu değil, eğer yolsuzluk operasyonu olsaydı, evleri, yurtları belli, bu prosedürleri herkes biliyor, avukat olmak gerekmiyor, Türk vatandaşı olmak yeterli ama yapılan ne; seçim startı. Seçim startını Adana'da verdiler. Ama avuçlarını yalarlar, yanlış yerden başladılar” ifadelerini kullandı.

Açıklamayı izlemeye gelen halka seslenen Zeydan Karalar da, "Bir isteğim var, yuh çekmeyin. Sonuçta devletin polisi de bizim polisimiz, yargısı da bizim yargımız. Onlar aldıkları talimatı yerine getirmeye çalışıyorlar. Bizim olduğumuz yerde hiçbir belediye başkanını itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin gücü yetmez” dedi.

Karalar yeniden Adana belediye başkan adayı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Bulut, basın açıklamasının son bölümünde Karalar’ın gelecek yıl Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimde yeniden Adana’dan aday gösterileceğini de duyurmuş oldu.

Bulut, "İktidarın yargı eliyle çamur at izi kalsın tavrı hiçkimseye fayda getirmez, güneş balçıkla sıvanmaz, Adana halkının da tavrı değişmez. Kimse boş hayallere kapılmasın. Bu operasyona tevessül edenler gereken cevabı sandıkta alacaktır. Zeydan başkan 2024 seçimlerini de kazanarak Adana’ya hizmet etmeye devam edecektir" diye konuştu.

CHP geçen hafta aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu bazı il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını ilan etmiş, bu iller arasında Adana yer almamıştı. Partinin Çarşamba günü Adana ile birlikte Mersin adayını da resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG