Erişilebilirlik

'Adalet Yürüyüşüne' Katılan CHP’liler Konuştu


'Adalet Yürüyüşüne' Katılan CHP’liler Konuştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a “Adalet Yürüyüşü” başlattı.

MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması davasında yargılanan CHP Milletvekili Berberoğlu, dün 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Karara tepki gösteren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve partililer bugün Ankara Güvenpark önünde toplanarak İstanbul’a kadar yürüyeceklerini açıkladılar.

Ellerinde Türk bayrakları ve “Adalet” yazılı dövizler taşıyan CHP’liler ıslıklar ve alkışlarla karara tepki gösterdiler.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Enis Berberoğlu’nun esaret altında olduğunu ve serbest bırakılması için hukuki mücadele başlattıklarını kaydetti. Bu yürüyüşün Türkiye’nin bağımsızlığı, özgürlüğü ve demokrasisi için bir dönüm noktası olacağını belirten Erdem, bu mücadelenin büyüyerek devam edeceğini söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, halkla beraber mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Berberoğlu’nun tutuklanmasını ve tutuklanma gerekçesini “akla ziyan” şeklinde nitelendirdi. Köse “Bu ülkenin yazarı, akademisyeni, aydını içerideyse bu ülkenin çok düşünmesi gerekiyor” dedi. Bu nedenle bu yürüyüşü başlattıklarını dile getiren Fatma Köse, Ankara’dan başlattıkları yürüyüşün İstanbul’a kadar yaklaşık 25 gün süreceğini söyledi. Köse, başlattıkları “yürüyüşün mevcut iktidarın aklını başına getirmesini temenni ettiklerini” belirtti.

Adnan Kılıç, Türkiye’nin kişi devleti, parti devleti haline geldiğini, bu sebeple seslerini duyurmak, sessiz kitlelerin sesi olmak için yürüyüşü desteklediğini belirtti. Enis Berberoğlu’nun tutuklanma gerekçesini doğru bulmadıklarını söyleyen Kılıç, her şeyin kanunlar çerçevesinde olması gerektiğini kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG