Erişilebilirlik

Adalet Yürüyüşü Yolda Güç Kazanıyor


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderlik ettiği ‘Adalet Yürüyüşü’’ eylemi, geçen yılki darbe girişiminin yıldönümünün hemen öncesine rastlıyor. Yürüyüş muhalefeti birleştiren güçlü bir etken oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün 20’inci gününde de tabana kuvvet yürümeye devam etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 68 yaşındaki genel başkanı sık sık etkisiz bir muhalefet lideri olduğu yönünde eleştiriliyordu.

Şimdiyse Kılıçdaroğlu, muhalefeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan’a ve bir yıldır devam eden olağanüstü hale karşı harekete geçiriyor.

Bir katılımcı, ”Bu yürüyüş şimdiden fark yarattı. 20 gündür onbinlerce kişi, adaletin, farkındalığın artmasının bir yansıması olduğu ve olumlu sonuçlar doğurduğuna dair ortak mesaj beyan ederek beraberce yürüyor” diyor.

Yürüyüşe katılanlar sadece “Adalet” yazılı pankartlar, afişler ve tişörtlerle sade bir mesaj veriyor. Yürüyüşçüler siyasi bölünmeye karşın, olağanüstü hal kapsamında işlerini kaybeden ya da hapse giren binlerce insana dikkat çekmeye çalıştıklarını söylüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “Tutuklu genel başkan yardımcıları var. Bir çok tutuklu gazeteci var. Akademisyenler de var. Eğitim sistemi çöktü. Yargı sistemi çok ciddi baskı altında. Tüm bunlar bir araya gelince toplumun farklı kesimlerinden herkes şimdi olan biteni anlıyor. Herkes adalet arıyor, herkes adalet peşinde” diye konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yürüyüşçüleri vatana ihanet ve terör gruplarıyla işbirliği yapmakla suçluyor.

Ancak yürüyüş devam ederken, yol boyunca daha çok taraftar topluyor. Bir yürüyüşçü, “Halk bize gerçekten büyük destek veriyor. Olumsuz tepkiler de alıyoruz ama daha çok olumlu’’ diyor.

Erdoğan ülkede hala hatırı sayılır destekçiye sahip. Yürüyüş güzergahında Erdoğan yandaşları onun kampanya şarkılarını çalıyor ve Cumhurbaşkanına desteği simgeleyen dört parmak işareti yapıyor.

Yürüyüşe katılanların sayısı arttıkça Türkiye’deki siyasi bölünme daha da derinleşiyor. Yürüyüşçülerin giderek artan bir umut ve hatta heyecanlaPazar günü İstanbul’a ulaşması bekleniyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG