Erişilebilirlik

Adalet Bakanlığı’ndan Vize İddialarına Yalanlama


Washington’da temaslarda bulunmaya hazırlanan Türkiye Adalet Bakanlığı yetkililerine Amerika tarafından vize verilmediği yönünde basına yansıyan haberler, Bakanlık tarafından yalanlandı.

Türk tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımızdan bir heyet, 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında ABD resmi makamlarınca yapılan bir davet üzerine, bu ülkeye bir çalışma ziyareti planlamıştır. Ancak iki ülke arasında son dönemde yaşanan vize krizi nedeniyle adı geçen ziyaret Bakanlığımızca iptal edilmiştir. Doğal olarak Bakanlığımız mensuplarının şahsen veya onlar adına resmi kanallardan yapılmış herhangi bir vize başvurusu da bulunmamaktadır. Dolayısıyla ‘Adalet Bakanlığı heyetine vize verilmediğine’ ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur” ifadelerine yer verildi.

Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu çalışanlarından Metin Topuz’un FETÖ soruşturmasında adı geçen kişilerle irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından Washington, Türkiye’deki vize işlemlerini durdurmuştu. Türkiye de misilleme olarak Amerika’ya verdiği vizeleri askıya almıştı.

Vize krizinin aşılması için karşılıklı çalışmalar başlatılmış, ilk olarak Amerikalı bir heyet Türkiye’ye giderek yetkililerle temaslarda bulunmuştu. Görüşmelerin genel olarak olumlu geçtiği belirtilmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG