Erişilebilirlik

Açlığa Karşı İlginç Silah


Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Başkanı Jose Graziano da Silva Roma'da raporu açıklarken
Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Başkanı Jose Graziano da Silva Roma'da raporu açıklarken
Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, açlıkla mücadelede ilginç bir yöntem önerdi. Örgütün hazırladığı son raporda, böceklerin gıda maddesi olarak kullanılabileceği kaydediliyor.

Pazartesi günü açıklanan raporda, ormanlarda yaşayan böceklerin halen iki milyar insanın günlük gıdasının parçası olduğu belirtiliyor, bunların protein bakımından zengin olduğuna dikkat çekiliyor.

Halen bazı ülkelerde tırtıl, arı, eşek arısı, karınca gıda maddesi olarak tüketiliyor. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü, böceklerin protein bakımından zengin olduğu kadar, demir ve diğer mineraller açısından da zengin olduğunu bildirdi.

Raporda, özellikle Batı ülkelerinde “tiksinti” duyulduğu için böceklerin yenmediği kaydediliyor, ancak restoran şeflerinin yemeklerine böcekleri katarak bu durumu değiştirilebileceği vurgulanıyor.

Raporda, böceklerin hayvanlara oranla daha az metan gazı salgıladığı bu nedenle de sera gazı salınımını çok fazla artırmadıklarına da dikkat çekiliyor.

Böcekler, iki kiloluk yiyecek yediklerinde bir kilo et veriyor, ancak bir sığırdan bir kilo et alabilmek için sığırı sekiz kilo gıda ile beslemek gerekiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG