Erişilebilirlik

ABD'ye Gönderilecek Türk İş Heyetlerinin Takvimi Açıklandı


ABD'ye Gönderilecek Türk İş Heyetlerinin Takvimi Açıklandı
ABD'ye Gönderilecek Türk İş Heyetlerinin Takvimi Açıklandı

Ankara'daki Amerikan Büyükelçiliği, ABD’ye gidecek olan Türk iş heyetinin 2011 takvimini açıkladı. Takvim, enerji, sağlık, havacılık, bilgi ve iletişim teknolojilerine ağırlık veriyor.

Türk işadamlarının Amerika’daki önemli ticari fuarlara katılmasını sağlamayı ve onları Amerikan iş çevreleriyle tanıştırmayı hedefleyen Uluslararası Alım Heyeti’nin 2011 programında enerji, sağlık, havacılık, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi Türk-Amerikan iş ilişkilerinin geliştirilmesinde kilit rol alan sektörler dikkati çekiyor.

Nisan 2009 ziyareti sırasında Başkan Obama’nın ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesinin önemini vurguladığını hatırlatan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Kurumlararası ve bireylerarası irtibat ve ilişkilerin arttırılması, Türkiye’deki ABD Büyükelçiliği’nin önemli hedeflerinden biridir ve bu yıl Amerika'ya yedi ayrı iş heyeti gönderebilmekten mutluluk duyuyorum. Bu girişim, stratejik, ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek için yürütmekte olduğumuz çalışmaların bir parçasıdır,’ dedi.

ABD Büyükelçiliği Ticaret Müşteşarlığı Ankara, İstanbul ve İzmir’deki ofisleri ve Adana’daki irtibat büroları aracılığıyla Türkiye'de iş yapmak isteyen Amerikan firmalarına, Amerikan firmalarıyla işbirliği yapmak isteyen Türk firmalarına yardım ederek alıcı heyetleri ve ticaret ve proje finansmanıyla Türk-Amerikan iş ortaklıklarını destekliyor. Bu program hakkında daha fazla bilgi almak ve programa katılmak için lütfen aşağıdaki linklere tıklayınız:

http://www.buyusa.gov/turkey/tr/uluslararasi_alim_heyeti.html

Amerikan Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı’nın Türk ve Amerikan ortaklarla firmanızı geliştirme ve genişletmesiyle ilgili programları hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

www.buyusa.gov/turkey (Türkçe) ya da www.buyusa.gov/turkey/en (İngilizce)

XS
SM
MD
LG