Erişilebilirlik

ABD'nin İddialı Tatlısı Çikolatanın Sunumu Çeşitlendi


Tatlı deyince tüm dünyada akla ilk gelen şey, çikolata oluyor. Amerika da çikolata tüketiminde iddialı bir ülke. Bugünlerde Amerikalı çikolata sevenler işi bir adım daha ileri götürüp, partilerinde konuklarına bu tadı en lüks haliyle sunuyor

Hillary Bradley bir parti için çikolata fıskiyesi hazırlıyor. Önce fıskiyeyi kurmak gerekiyor.

Bradley, dokuz yıldır çikolata dükkanı işletiyor. Bradley, çikolata yapmanın ve çikolata dekorasyonunun sadece işi değil aynı zamanda tutkusu olduğunu söylüyor. Müşterileri arasında çikolata fıskiyeleri son derece popüler. Hillary Bradley anlatıyor: “Çikolata fıskiyesine erimiş çikolata dolduruyorsunuz. Akan çikolataya çok lezzetli yiyecekleri batırıp yiyorsunuz. Çikolatayı eritiyorum çünkü fıskiyeden geçmesi için belirli bir akışkanlığa sahip olması gerekiyor. Evde eritip buraya getirdim. Akışkanlığı arttırmak için içine biraz kakao yağı ekledim.”

Çikolataya batırmak için tuzlu krakerler, kurabiyeler, meyveler ve lokum benzeri şekerlemeler de hazırlayan Hillary Bradley şunları söylüyor: “Bunlar en sevilen yiyecekler. En popüler meyvelerse çilek, ananas ve muz. Bu üç meyvenin yanısıra kuru mango, kuru kayısı gibi kurutulmuş meyveler de severek yeniliyor.”

Bu boyuttaki bir çikolata fıskiyesi için 9-10 kilo çikolata gerekiyor. Bu miktar 50 ila 150 kişilik bir parti için yeterli.

Bir müşteri, “Bayılıyorum, çikolatayı çok severim, içine birşeyler batırmak daha da güzel” diye anlatıyor.

Bir başkası, “Muhteşem. Çikolatayı kim sevmez ki? Gün içinde harika bir mola gibi” diyor.

Çikolataya nasıl karşı konulabilir ki? Ama önce çikolatanın kaç kalori olduğuna bakmak yararlı olabilir.

Son araştırmalar çikolatanın ve özellikle de şekeri az, kakaosu çok acı çikolatanın sağlık için birçok yararı olduğunu gösteriyor.


STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG