Erişilebilirlik

ABD'nin Afganistan'dan Çekilme Planı Değişiyor


Savunma Bakanı Carter Kandıhar hava alanında Amerikan askerlerine hitaben konuşurken
Savunma Bakanı Carter Kandıhar hava alanında Amerikan askerlerine hitaben konuşurken

Yeni ABD Savunma Bakanı Carter Afganistan ziyaretinin ikinci gününde Washington'un politikasını yeniden gözden geçirdiğini belirtirken Amerikan kuvvetlerinin ülkeden çekilmesini yavaşlatmayı düşündüklerini de açıkladı

Amerika’nın yeni Savunma Bakanı Ashton Carter, Amerika’nın iki yıl içinde kuvvetlerini Afganistan’dan çekme planlarını yeniden değerlendirme çalışmaları çerçevesinde ülkenin güneyini ziyaret etti.

Afganistan ziyaretinin ikinci gününde Carter Kabil’den Kandıhar ‘a uçarak buradaki Afgan liderleri ve Amerikalı komutanlarla görüştü.

Komutanlar Carter’a Afgan güvenlik güçlerinin eğitiminde sağlanan ilerlemeyle ilgili bilgi verdi.

Washington’un Afganistan’daki terörle mücadele politikasının “ayrıntılarını yeniden gözden geçirdiğini” belirten Carter, bu çerçevede Amerikan kuvvetlerinin Afganistan’dan çekilmesini yavaşlatmayı düşündüklerini de söyledi.

Afganistan’da geçen yılki çekilmeden sonra geride bırakılan 10 bin civarındaki Amerikan kuvveti muharebe operasyonlarına katılma yerine Taleban’la mücadele eden Afgan kuvvetlerinin eğitimini üstlenmiş bulunuyor.

Afganistan’ın da terörle mücadele gereksinimlerini yeniden değerlendirmeye aldığını belirten Carter, bu konunun gelecek ay Afgan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin Washington’a yapacağı ziyarette de gündemde olacağını söyledi.

Amerika Savunma Bakanı Carter, ülkesinin Afganistan’daki görevinin başarıya ulaşmasından emin olmak amacıyla bu ziyareti yaptığını açıkladı. Carter, Başkan Barack Obama’nın Afganistan’daki Amerikan askerlerinin varlığını değerlendirmesi için kendisini görevlendirdiğini, Obama’nın gerekirse çekilme sürecini yavaşlatmayı da göze aldığını söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG