Erişilebilirlik

ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Marc Grossman Türkiye’ye gidiyor


ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Marc Grossman Türkiye’ye gidiyor
ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Marc Grossman Türkiye’ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Büyükelçi Grossman’dan Afganistan ve Katar’a giderek Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai ve Katarlı yetkililerle uzlaşma çabalarını görüşmesini istedi

ABD’nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Marc Grossman'ın Türkiye dahil bölge ülkelerinde Afganistan'la ilgili danışmalarda bulunacağı açıklandı.

Amerika Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Grossman, 15-27 Ocak tarihleri arasında Ankara, Riyad, Abu Dabi, Kabul ve Doha’da temaslar yapacak.

Açıklamada, Amerikan Özel Temsilcisi Grossman’ın Afganistan’ın demokratikleşme, ekonomisini güçlendirme, barış ve istikrara kavuşma çabalarını güçlendirmek amacıyla Afganistan’ın öncülük ettiği ulusal uzlaşma çabalarına destek arayacağı bildirildi. Amerikan stratejisi Afganistan’da istikrarın sağlanmasından sonra 2014 yılında bu ülkedeki askerlerin çekilmesini öngörüyor.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Yasim bir Cabor’la dün yaptığı görüşmede, Amerika’nın, Afganistan’ın önderliğindeki bir uzlaşma çabasını destekleyeceğini söylemişti. Clinton ayrıca, Afganistan’da çatışmaları sona erdireceğine inandığı taktirde Amerika’nın da görüşmelere katılabileceğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Büyükelçi Grossman’dan Afganistan ve Katar’a giderek Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai ve Katarlı yetkililerle konuyu görüşmesini istedi. Bakan Clinton’ın ayrıca Grossman’dan Türkiye dahil Afganistan süreciyle ilgilenen bölge hükümetleriyle de danışmalarda bulunmasını istediği bildirildi.

Büyükelçi Marc Grossman ABD'nin Ankara eski büyükelçilerinden.

XS
SM
MD
LG