Erişilebilirlik

ABD'den Yeni Mısır Liderine Reform Çağrısı


Amerika Mısır’ın yeni cumhurbaşkanı Abdül Fettah el-Sissi’yi tüm Mısırlıların evrensel haklarını korurken hükümeti eylemlerinden sorumlu tutacak ve saydamlık getirecek reformları gerçekleştirmeye çağırdı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Başkan Barack Obama’nın seçimi yüzde 97 oranında oy alarak kazandığı resmen bildirilen eski ordu komutanı ile önümüzdeki günlerde görüşmeyi planladığı belirtildi.

Mısır seçim kurulu bir gün uzatılan ve devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin üyesi olduğu Müslüman Kardeşler örgütü tarafından boykot edilen seçime katılma oranını yüzde 47 olarak tahmin ediyor.

Beyaz Saray açıklamasında seçimi uluslararası gözlemcilerin izlemesine izin verilmesi övüldü ancak oy verme sırasındaki “kısıtlayıcı siyasi ortamdan” kaygı duyulduğu vurgulandı.

Geçen Temmuz ayında Mursi’yi deviren Sissi’nin seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ordu destekli geçici hükümet Müslüman Kardeşler’in protesto gösterilerini kanlı biçimde bastırmış ve çok sayıda örgüt liderini tutuklamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG