Erişilebilirlik

ABD'den Küba'ya Seyahat Kolaylaşıyor


Havana'da Amerikan bayrağı tanan bir bisiklet taksi
Havana'da Amerikan bayrağı tanan bir bisiklet taksi

Amerika Maliye Bakanlığı, Küba'ya seyahat için özel izin alma kuralını kaldırırken ABD vatandaşlarının kişisel ihtiyaçları için 400 dolara kadar eşya getirebileceklerini açıkladı

Amerika Maliye Bakanlığı, Küba'ya uygulanan ticaret ve seyahat kısıtlamalarını hafifleten yeni kuralların Cuma gününden itibaren uygulamaya gireceğini açıkladı.

Bu, Obama’nın geçtiğimiz ay açıkladığı Küba ile ilişkileri normalleştirme hedefine yönelik ilk adım oluyor.


Amerikan hükümeti Küba’ya gitmek isteyen vatandaşları için vize kolaylıkları getirirken seyahat için özel izin alma kuralını kaldırdı.

Amerikalılar, Küba'dan 400 Amerikan doları değerine kadar kişisel ihtiyaçları için aldıkları eşyaları getirebilecek. Ayrıca Küba’dan 100 dolar değerindeki tütün ve alkolü Amerika’ya getirmek de serbest olacak.


Cumhuriyetçi kontrolündeki Amerikan Kongresi'nin bazı üyeleri,Küba’daki demokratik ilerlemeyi teşvik etmeyeceğini savunarak ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkıyor.


Maliye Bakanı Jack Lew Perşembe günü yapığı açıklamada, Amerika’nın "günün şartlarına uymayan ve artık herhangi bir amaca hizmet etmeyen politikalarını artık değiştirmeye başladığını belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG