Erişilebilirlik

ABD’den Kışanak ve Anlı Açıklaması


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, Türk yetkililere ifade özgürlüğü ve adil yargılanma hakkına saygı gösterme çağrısında bulundu.

Kirby, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soru üzerine, teröre destek verdikleri gerekçesiyle iki eş başkanın gözaltına alınmasının ardından durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Kirby, “PKK’nın terör saldırılarını kuvvetle kınıyoruz ve PKK’yı bir kez daha şiddete son vermeye, terörden vazgeçmeye ve barışçıl siyasi sürece tekrar girmeye çağırıyoruz” dedi.

PKK’nın Türkiye’de düzenlediği saldırıların hiçbir gerekçesinin bulunmadığını vurgulayan Kirby, eş başkanların gözaltına alınması konusunda gösterilecek tepkilerin de barışçıl ve yasalara uygun olması çağrısında bulunduklarını kaydetti.

Kirby ayrıca, Türk yetkilileri ifade özgürlüğüne saygı gösterme ve itidalli davranmaya çağırdıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Türk yetkililer bazı yerel yetkililerin terör gruplarına katıldığı ya da maddi destek verdiğine yönelik suçlamaları araştırırken, adil yargılanma hakkına saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekeriz. Defalarca söylediğimiz gibi, Türk anayasasında da yer alan adil yargılanma hakkına saygı, bu soruşturmaların neticelerinin Türk halkı arasında yargı sistemine yönelik güveni pekiştirecektir.”

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG