Erişilebilirlik

ABD’de Suçlanan Polis Serbest


Amerika’nın Baltimore kentinde Edward Nero adlı polis memuru tutuklu siyah Freddie Gray’in öldürülmesiyle ilgili bütün suçlamalardan aklandı. Söz konusu olay protestolara ve olaylara neden olmuş ”Black Lives Matter- Siyahların Hayatı Önemli" hareketini ateşlemişti.

Kararı Hakim Barry Williams açıkladı. 30 yaşındaki Nero, ikinci derece saldırı ile görevi suistimal etmek de dahil bazı suçlamalarla yargılanıyordu.

Karar sonrası herhangi bir protesto henüz olmadı ancak bazıları Nero’nun ailesini bir süre kovaladı. Protestocular, “adalet yok barış yok” sloganları attılar.

Belediye Başkanı Stephanie Rawlings Blake bir açıklama yayınlayarak soğukkanlı olunması çağrısı yaptı ve polis biriminin Nero’nun durumunu yeniden değerlendireceğini söyledi.

Belediye başkanı, herhangi bir kargaşaya karşı hazırlıklı olduklarını söyledi.

25 yaşındaki Gray’i Nisan 2015’te gerekçe olmadan tutuklamakla ve sinir kökü yaralanması yaşayanpolis aracında güvenliğini sağlayamamakla suçlanmıştı.

Hakim Williams, savcıların davalarını kanıtlamakta başarısız olduğunu belirtti. 25 sayfalık kararında Nero’nun benzer durumda polisin davranacağı şekilde davrandığını söyledi.

Hakim, Nero’nun ortağı Garett Miller’ın Nero’nun Gray’nin elini bağlamadığını kaydettiğini söyledi.

Nero Gray’in ölümünden sorumlu tutulan 6 polisten biri. Nero mahkemeye çıkan ikinci polis.

İlk polis William Porter’ın davası henüz sonuçlanmadı. Nero’nun avukatları Gray’in tutuklanmasının haklı olduğunu ve bunun polisle çok ilgili olmadığını söyledi.

Nero’nun suçsuz bulunmasının ardından sosyal medyada kararla ilgili hayal kırıklığını dile getirenler oldu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG