Erişilebilirlik

ABD'de Sahnelerden Bir Yıldız Daha Kaydı


ABD'de Sahnelerden Bir Yıldız Daha Kaydı
ABD'de Sahnelerden Bir Yıldız Daha Kaydı

Whitney Houston’ın ölüm nedenine ilişkin bulgular yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Polis, sanatçının Beverly Hilton Oteli’ndeki odasında, ağrı kesici, anti-depresan ve antibiyotik ilaçları bulduğunu açıkladı. Houston’ın, alkollüyken ağrı kesici ve antidepresan ilaçları aynı anda almış olabileceği belirtiliyor. Banyoda su dolu küvetin içinde bulunan Houston’ın boğularak öldüğü iddia edilmişti. Ancak yetkililer, bunun doğru olmadığını, tıbbi olarak Houston’ın aldığı ilaçların etkisiyle kalp krizi geçirmiş olabileceğini belirtiyor. 48 yaşındaki Whitney Houston’ın cenazesi çocukluğunu geçirdiği Atlanta kentinde aile mezarlığına gömülecek.


Grammy ödüllü sanatçıyı anan ve başsağlığı dileyen birçok ünlü, O’nun gelmiş geçmiş en büyük seslerden biri olduğunu söylüyor. Houston’ın yapımcısı ve yyakın arkadaşı Clive Davis, sanatçının öldüğü otelde yapılan anma töreninde çok üzgündü.

Her sanatçının sesiyle Houston’u andığı törende Davis, “Whitney müziğin devam etmesini arzu ederdi, ailesi de bizden bunu istedi,” diye konuştu.

Polis, Houston’ı Beverly Hilton’ın dördüncü katındaki otel odasında ölü buldu. Emniyet yetkilileri, sağlık ekibi ve polisin, otelden gelen acil aramanın hemen ardından odaya ulaştığını bildirdi. Beverly Hills polis sözcüsü Mark Rosen, “İki dakika içinde oraya ulaştık. İtfaiye görevlileri bizden de önce gelmişti. Grammy partisi için zaten oteldeydiler. Otel güvenlik görevlileri ve itfaiyeciler Houston’a ulaştıklarında sanatçı kendinde değildi. Hayata döndürmek için ilk müdahaleler yapıldı ancak başarılı olunamadı. Saat 3:55’te resmi olarak öldüğü kayıtlara geçti,” diye konuştu.

Whitney Houston, Grammy gecesine ve partiye katılmak üzere Beverly Hilton otelinde bulunuyordu. Houston’ın bir gece önce yine aynı otelde kalabalık bir grupla geç saatlere kadar eğlendiği belirtildi.

Müzik dünyasının ünlü yapımcılarından Jimmy Jam, Houston’ın ölümünün Grammy’lerden önce olmasına ayrı bir anlam yüklüyor. Jam, “O ilk kez bir Grammy gecesinde sahnede şarkı söylerken sevenlerinin karşısına çıkmıştı. Bunun olması gerçek bir trajedi,” diye konuştu. Ünlü şarkıcı Tony Bennett de, “Whithey benim gördüğüm en büyük sesti,” dedi. Bir diğer ünlü şarkıcı Smokey Robinson’a göreyse Houston ağzını açtığında büyüleyen çok büyük bir şarkıcıydı.

İnternet ünlülerden ve sanatçının milyonlarca hayranından gelen başsağlığı dilekleriyle doldu taştı. Dünya çapında 170 milyon albüm satan Whitney Houston, albümleri en fazla satan sanatçılar sıralamasında en üst sıralardaydı. Sanaçının 1985’teki çıkış albümü 25 milyondan fazla satmıştı.

Houston, sahnelerden sonra beyazperde de yeteneğini göstermiş, “The Bodyguard” da kendisi gibi ünlü bir şarkıcıyı canlandırmıştı.

Son yıllarda alkol, uyuşturucu ve ilaçlarla başı dertte olan Houston’ın 2007’de boşandığı şarkıcı Bobby Brown ile ilişkisi de hep inişli çıkışlı oldu. Bir kızları olan çift, kavgalarıyla magazin dünyasına sık sık konu oldu. Houston, 1993’te şiddet gördüğü gerekçesiyle uyuşturucu bağımlısı kocasını şikayet etmişti. Brown, Grammy gecesinde “Seni Seviyorum Whitney,” diyerek sahnede ağladı.

Whitney Houston’ın inanılmaz müzik kabiliyeti ailesinden geliyordu. Annesi Cissy Houston ünlü bir şarkıcıydı. Whitney’nin etkilendiği diğer sanatçılar arasında kuzeni Dionne Warwick ve yakın akrabası Aretha Franklin de vardı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG