Erişilebilirlik

ABD'de Radikal İslamı Tartışan Kongre Komisyonu Yeniden Toplandı


Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Peter King, ABD'de İslam'ın radikalleşmesi konulu oturumu başlatmaya öncülük etmişti
Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komisyonu Başkanı Peter King, ABD'de İslam'ın radikalleşmesi konulu oturumu başlatmaya öncülük etmişti

Amerika’da İslam’ın radikalleştiği iddialarını araştıran bir Kongre komisyonu dün yeniden toplandı. Komisyonda ortaya atılan iddialar, Amerikalı Müslümanların yanı sıra diğer birçok dini grubun da tepkisini çekmişti.

Komisyona başkanlık eden Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi üyesi Peter King, el Kaide örgütünün Amerika’daki genç Müslümanları radikalleştirdiği iddiasıyla bu oturumları başlatmıştı. New York eyaleti milletvekili King, Amerika’da radikal İslam tehlikesinin “açık ve gerçek” olduğunu öne sürüyor.

Dünkü oturumda Amerikan cezaevlerindeki Müslümanların durumu ele alındı. Yerel ve eyalet bazında görev yapan bazı emniyet görevlileri, radikal İslamcı örgütlerin özellikle cezaevlerindeki Müslümanları hedef aldığını ve onları Amerikalılara karşı terör eylemi düzenlemeye ikna etmeye çalıştığını savunuyor.

Ancak komisyonun bazı Demokrat Partili üyeleri, oturumu protesto etti. Demokrat üyeler, bu tarz oturumların tek bir dini gruba odaklanmaması gerektiğini, terör tehdidi üzerine yapılacak toplantıların yönetim aleyhtarı tüm grupları ve beyaz ırkçı örgütleri de kapsaması gerektiğini belirtiyor.

Oturumda konuşan komisyonun Demokrat üyelerinden Mississippi milletvekili Bennie Thompson, Amerikan cezaevlerinde İslami radikalleşme örneklerine çok az rastlandığını belirtti.

XS
SM
MD
LG