Erişilebilirlik

ABD’de İstihdam Beklentilerin Altında Kaldı


Amerika Çalışma Bakanlığı’ndan gelen son verilere göre, ülkede istihdam oranı beklentilerin çok altında kaldı ve Ağustos ayında sadece 142 bin kişiye iş sağlandı. Ekonomi uzmanlarının beklentisi, 220 bin yeni istidam yönündeydi

Amerika Çalışma Bakanlığı’ndan gelen son verilere göre, ülkede istihdam oranı beklentilerin çok altında kaldı ve Ağustos ayında sadece 142 bin kişiye iş sağlandı. Ekonomi uzmanlarının beklentisi, 220 bin yeni istidam yönündeydi.

Rapora göre, işsizlik oranı yüzde 6,1'e gerileyerek beklentilerle aynı seviyede gerçekleşti. İşsizlik oranı Temmuz'da yüzde 6,2 seviyesindeydi.

Pek çok ekonomist, Amerikan Merkez Bankası FED’in kısa vadeli faiz oranlarını arttırmayacağı görüşünde birleşiyor. Uzmanların tahmini, FED’in faiz artışını 2015 ortalarına doğru başlatacağı yönünde. ABD Merkez Bankası’nın kontrolündeki kısa vadeli faiz oranları, son altı yıldır sıfıra yakın seviyelerde bulunuyor.

Beklentinin altında istihdam artışının yaşanmasının öncesinde küresel hisse senedi piyasalarında da düşüş yaşandı. İstihdam rakamları kur piyasalarını da etkiledi. Japon Yeni, Amerikan Doları karşısında son altı yılın en düşük seviyesine geriledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG