Erişilebilirlik

ABD’de 2. Eyalet de Marihuana Satışına Başladı


Amerika'nın batı eyaletlerinden Washington, Colorado’dan sonra doktor reçetesi olmadan marihuana satışının yasallaştığı ikinci eyalet oldu. 2012 yılında iki eyalette bu konuda referandum yapılmış ancak Washington'da uygulama için yasal engeller çıkmıştı

2012 yılında Colorado ve Washington eyaletlerinde yapılan referandumlarda halk, marihuana kullanımının yasallaşmasına ‘evet’ demişti. Ancak federal yasalara göre marihuana bulundurmak ve kullanmak hala yasak.
Bu yüzden de iki eyaletle federal hükümet yasal anlamda karşı karşıya gelmiş durumda.

Washington eyaletindeki yetkililer şu ana kadar 24 dükkana satış izni verdi. Dükkanlardan altısının, iznin başladığı ilk gün satış yapmaya başladıkları belirtildi.

Washington eyaletinde yaşayan profesyonel koşucu ve aynı zamanda büyükanne olan Deb Green, marihuana almak için sıraya giren ilk müşterilerden oldu.

Deb, “Ömrümde böyle bir şey göreceğime inanmazdım, marihuananın yasallaşması için oy kullandıktan sonra, rahatça içebilecek olmak çok güzel birşey” diyerek, esrar satışının yasallaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Marihuana yetiştiren Bob Leeds, durumdan çok memnun olduğunu belirtti; “Çok heyecan verici, kendimi öncü gibi hissediyorum. Emekli olduktan sonra bu işe başladım, giriştiğim en iyi iş bu oldu” dedi.

Amerika'da marihuana’nın yasallaşmasına yönelik tartışmalar devam ediyor. Ancak ekonomiden, dışişlerine, göçmenlikten sağlığa kadar birçok önemli konunun gündemde olduğu ülkede Temsilciler Meclisi’nin federal bir yasa geçirmeye niyeti henüz yok.

Bu hafta New York eyaletinde geçen yasayla birlikte, Amerika’da toplam 23 eyalette tıbbı amaçlı (reçeteli) marihuana satışı serbest bırakıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG