Erişilebilirlik

ABD’de Fırtına ve Hortum Can Aldı 


ABD’nin ortabatı ve Orta-Atlantik bölgelerini vuran güçlü fırtına evlerin ve işyerlerine zarar verdi. Güney’i vuran fırtına ve hortumlarsa en az sekiz kişinin ölümüne neden oldu.

Pazar günü Ohio’yu vuran fırtınalar Pazartesi New Jersey’e ilerledi. Şiddetli yağış, şimşek, güçlü rüzgarlar ve oluşan hortumlar bölgeyi etkisi altına aldı. Ülkenin güney bölgelerindeki fırtınadaysa en az sekiz kişi hayatını kaybetti, 12 kişiyse yaralandı.

Kurbanların dördü Teksas’ta diğerleriyse Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerinde hayatını kaybetti.

Ulusal Meteoroloji Dairesi, Ohio eyaletinin Shelby kentini bir hortumun vurduğunu ancak can kaybı olmadığı belirtildi. Yetkililer yarım düzine evin ve işyerinin zarar gördüğünü, en az altı kişininse yaralandığını kaydetti.

Pazartesi günü New Jersey’de yollar su altında kaldı. Camden kentinde bir binanın çatısı çöktü. Orta-Atlantik bölgesinde demiryolu hizmetleri ve uçuşlar aksadı. On binlerce haneye elektrik verilemedi.

Fırtına New Jersey’de 20 bin hanede elektriklerin kesilmesine neden oldu; ancak ekipler kısa sürede arızaları giderdi.

Vermont yetkilileri, bahar yağmurlarının birçok yolun kapanmasına neden olduğunu kaydetti. Baskınlarla boğuşan topluluklara yardım etmek amacıyla acil durum operasyon merkezleri devreye sokuldu.

Meteoroloji dairesi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Teksas eyaletinin Weches kenti yakınında saatte 218 ila 266 kilometre hızla esen rüzgarlar getiren bir hortumun tespit edildiğini kaydetti. Cumartesi günü aynı bölgede daha küçük hortumlar etkili olmuştu. Bir diğer büyük hortum da Teksas’ın Franklin kentini vurmuştu.

Sistem Doğu yönünde Mississippi tarafına kayarken meteoroloji ekipleri sekiz hortumun daha oluştuğunu doğruladı. Pazar günü Alabama eyaletini de zayıf da olsa en az üç hortum vurdu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG