Erişilebilirlik

Corona Mağduru Türk Öğrenciler İçin Yardım Kampanyası


(ARŞİV) Harvard Üniversitesi'ndeki Widener Kütüphanesi
(ARŞİV) Harvard Üniversitesi'ndeki Widener Kütüphanesi

Corona virüsü yüzünden 114 bin kişinin yaşamını yitirdiği ABD’de okul ve işyerlerinin kapatılmasından zarar görenler arasında binlerce Türk öğrenci de bulunuyor.

Ülkedeki çeşitli Türk sivil toplum örgütleri, salgının olumsuz etkilediği Türkler ve Türk öğrenciler için yardım kampanyası başlattı.

İnternet üzerinden başlatılan kampanyada, Türk öğrenciler için şimdiye kadar 42 bin 900 dolar toplandı. Devam eden kampanyada hedeflenen rakamın 60 bin dolar olduğu, şimdiye kadar sağlanan yardım tutarının ihtiyaç sahibi Türk öğrencilere dağıtıldığı belirtildi.

Türk öğrenciler için yardım kampanyası başlatılmasına öncülük eden gönüllülerden AKUT Vakfı New York temsilcisi Barış Öztürk, VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “COVID-19 salgınından etkilenen ihtiyaç sahibi Türk-Amerikan toplumu üyelerine ve sağlık çalışanlarına destek olabilmek için birkaç arkadaşımızla birlikte, Turkish Philanthropy Funds – Türk Yardımseverler Vakfı (TPF) aracılığıyla bir bağış kampanyası başlattık'' dedi.

Kampanyaya birçok Türk dernek ve kuruluşlarının da destek verdiğini belirten Öztürk, “Bizim şimdiye kadar internet üzerinden kampanya aracılığıyla topladığımız bağışların toplamı kadar para miktarını da TPF'nin kurucusu Haldun Taşman bağışladı. Paraların dağıtımını Ekmel Anda'nın kurucusu olduğu United For Turkey (Türkiye İçin Elele Vakfı) ihtiyaç sahiplerine gönderdiği çeklerle yaptı. Banka hesabı olmayan bazı kişilere de paraları elden dağıtıldı” dedi.

“Seksen Türk öğrenciye 500’er dolar verildi”

Öztürk, kampanyayı başlatırken amaçlarının Corona virüsü yüzünden ABD’de mağdur duruma düşen Türkler'e yardım etmek olduğunu belirterek, “Genel olarak tüm mağdurlara yardım sağlamak için başlattığımız kampanya bu ülkede en fazla mağdurun Türk öğrenciler olduğunu gösterdi. Birçoğu Türkiye’deki ailelerinden ekonomik yardım alma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Ayrıca hem yarı zamanlı (part time) çalışıp hem de okula giden öğrencilerin başta restoranlar olmak üzere çalıştıkları işlerin salgın hastalık nedeniyle kapanmasının durumlarını çok daha zor duruma getirdiğini gözledik'' diye konuştu.

Türk öğrencilerin vize durumları nedeniyle Amerika’da salgın hastalık için devlet tarafından sağlanan maddi yardımlardan faydalanamadığını belirten Öztürk, “Şimdiye kadar bağış kampanyasında 42 bin 900 topladık. İhtiyaç sahibi öğrencileri belirlemek için konsoloslukla beraber çalıştık. Şimdiye kadar seksen Türk öğrenciye 500’er dolar maddi yardım ulaştırdık. Daha yüzlercesinin yardıma ihtiyacı var. Türk öğrenciler dışında salgın hastalık nedeniyle aile bireylerini kaybeden ya da hastalığa yakalanıp ciddi maddi sorun yaşayan ailelere de maddi destek sağladık'' dedi.

Yardım kampanyasına şu internet adresinden bağış yapılabiliyor: ''https://donate.tpfund.org/fundraiser/2737686''

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG