Erişilebilirlik

ABD'de 2012'de En Geçerli Meslekler Neler Olacak?


ABD'de 2012'de En Geçerli Meslekler Neler Olacak?
ABD'de 2012'de En Geçerli Meslekler Neler Olacak?

Uzmanlara göre, aylardır iş bulamayan üniversite mezunları için bazı iş dalları umut vadediyor, bu yüzden şimdi meslek değiştirme zamanı

Ulusal Üniversiteler ve İşverenler Derneği’nin 2012 İş Tahminleri raporuna göre, 2012’de üniversiteden mezun olacak gençler için iyi haberler var. Son iki yıl içinde üniversite mezunlarının, giderek daralan iş piyasasında çok zor durumda kaldığı bir gerçek. Bu gençlerin birçoğu kendi alanları dışında işlerde çalışmak zorunda kaldı. Tahminlere göre, 2012 mezunları için durum daha iyi olacak çünkü işverenler 2012’de yeni mezunlardan daha fazlasını işe almayı planlıyor.

Uzmanların tahminlerine göre, 2012 yılında büyümesi beklenen sektörlerde iş bulmak daha kolay olacak. Bu sektörler arasında biyokimya, bilgisayar, pazarlama ve sağlık da var. Amerika’da şu anda doktor ve hemşire açığı var. Bu açık 2012’de dahada büyüyecek ve bu dalda mezun olan gençler daha çabuk iş bulacak.

2012’de bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan gençler hemen iş bulacak. 2011’de işverenlerin en çok aradığı mezunlar bilgisayar mühendisleri oldu.

Amerika’da sağlık alanında en çok ihtiyaç duyulan meslek dalı olan hemşirelik, 2012’de de milyonlarca kişiye iş imkanı sağlayacak. 2008-2018 arasında bu meslek dalının yüzde 22,2 büyümesi bekleniyor. Amerika’da hemşireler doktor ofislerinde de çalışmakla birlikte profesyonel hastabakıcıların büyük bölümü hastanelerde görev yapıyor.

Bu konuda ayrıntılı bilgiye ulaşmak ve bu meslek dallarında yıllık ortalama ücretin ne olduğunu öğrenmek için Hülya Polat'ın Gökkuşağı adlı bloğunu okuyun.

XS
SM
MD
LG