Erişilebilirlik

ABD Yönetiminden Netanyahu'ya Sert Eleştiri


Başkan Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice
Başkan Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice İsrail başbakanının seçim öncesi Amerikan Kongresinde İran konusunda konuşma yapma kararını ikili ilişkiler açısından "yıkıcı" olarak niteledi

Başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Amerikan Kongresindeİran’la nükleer programı üzerine sürdürülen görüşmeler konusunda konuşma yapma kararını sert bir şekilde eleştirdi

Rice, bir televizyon söyleşisinde konuşmanın Amerika ile İsrail açısından “yıkıcı” nitelikte bir girişim olarak niteledi. Rice , Netanyahu’nun kararının Amerika’da partizanlığa yol açarak iki ülkenin kurmuş olduğu partilerüsü ilişkiyi zedelediğini belirtti.

Benjamin Netanyahu, Temsilciler Meclisi Çoğunluk lideri John Boehnerin 3 Mart’da konuşma yapma davetini kabul etmişti. Konuşma yapacağı tarihin İsrail’de yapılacak genel seçimlerden 3 hafta önce olmasına dikkat çekiliyor.

Beyaz Saray, John Boehner’in İsrailli lider Netanyahu’yu Başkan Obama kabinesinden habersiz davet etmesine olumsuz tepki gösterdi. Başkan Obama, kararın duyurulmasından sonra Netanyahu ile görüşmeyeceğini açıkladı ve hiçbir şekilde yaklaşan İsrail seçimleri üzerine etki yapmak istemediğini söyledi.

Demokrat Kongre üyelerinden bazıları Netanyahu’nun konuşmasına katılmayacaklarını açıkladı. Kongredeki bu tür oturumlara katılması geleneksel görevi olmasına rağmen Başkan Yardımcısı Joe Biden, Netanyahu’nun ziyareti sırasında ülke dışında olacağını bildirdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG