Erişilebilirlik

ABD: ‘Video Görüntüleri Doğruysa IŞİD’in Barbarlığını Kınıyoruz’


IŞİD’in iki Türk askerini yakarak öldürdüğüne dair yayınladığı video görüntüleri hakkında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Eğer iddialar doğruysa, Amerika olarak IŞİD’in bu barbarca eylemini en güçlü biçimde kınıyoruz” dedi.

IŞİD’in iki Türk askerini yakarak öldürdüğüne dair yayınladığı video görüntüleri konusunda Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Eğer bu iddialar doğruysa, Amerika olarak IŞİD’in bu barbarca eylemini en güçlü biçimde kınıyoruz” dedi.

Sözcü, “Henüz doğruluğu teyit edilmeyen video kayıtlarını gördük. Eğer, doğruysa, IŞİD’in barbarca eylemini en güçlü biçimde kınıyoruz. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız. Türkiye, IŞİD’e karşı kurulan koalisyonda hayati bir rol oynuyor. IŞİD’le mücadele sırasında bazı Türk askerleri yaralandı, bazıları yaşamını yitirdi. Askerlerin yaşamları pahasına gösterdiği fedakarlığı minnetle anıyoruz” dedi.

Gelinen noktanın, IŞİD’i zayıflatıp tamamen yok etmede güçlü bir koalisyon gerektirdiğini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Mark Toner, “Bu, Amerika’nın birinci önceliği olmayı sürdürüyor, bu tür aşağılık barbarlıklar kararlılığımızı ancak güçlendirmeye yarar” dedi.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG