Erişilebilirlik

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları Suriye Krizini Görüşüyor


John Kerry ve William Hague
John Kerry ve William Hague

Washington’da görüşen John Kerry ve William Hague, Suriye’de geçici bir yönetim oluşturma amacıyla atılması gereken olası adımları ele alıyor

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington’da ağırladığı İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile Suriye krizini görüşüyor.

Öte yandan, Deyrezzur’da isyancıların çok sayıda Şii’yi öldürdüğü haberleri geliyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme adlı muhalif örgüt, iki tarafın da çatışmalarda vahşet uyguladığına dikkati çekiyor. Bununla birlikte Amerika’nın Sesi’ne konuşan örgütün bir sözcüsü, dün gece Hatla kasabasında öldürülen 60 Şii’nin çoğunun militan olduğunu savunuyor.

İnternette yayınlanan bir video da İslamcı oldukları açıkça belli olan isyancıların Hatla’da kutlamalar yaptığını, havaya ateş açtığını gösteriyor.

Suriye hükümeti katliamı kınadı ve ölenlerin sivil olduğunu savundu.

Öte yandan Washington’da görüşen Kerry ve Hague, Suriye’de geçici bir yönetim oluşturma amacıyla atılması gereken olası adımları görüşüyor.

İngiltere ve Amerika, Beşar Esat rejimine karşı savaşan isyancılara lojistik destek veriyor fakat silah vermeyi reddediyor. Ancak iki ülke de silah gönderip göndermeme konusunu tartışmaya devam ediyor.

Beyaz Saray da, isyancılara silah göndermenin Başkan Barack Obama’nın düşündüğü seçeneklerden biri olduğunu bildirdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG