Erişilebilirlik

ABD 10 Arap Ülkesiyle IŞİD'le Mücadelede Anlaştı


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cidde'deki toplantıda Arap yetkililerle
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cidde'deki toplantıda Arap yetkililerle

Cidde'deki toplantıda ABD'nin Arap müttefikleri IŞİD'e yönelik askeri kampanyaya katılma sözü verirken Türkiye ortak bildiriyi imzalamadı; ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cuma günü Ankara'yı ziyaret ediyor

Amerika ve müttefiki 10 Arap ülkesi İŞİD militanlarına karşı koordineli mücadele verme konusunda anlaştı.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde yapılan toplantıda Amerika’nın bölgedeki müttefikleri “IŞİD ile mücadelede kendi paylarına düşeni yerine getirme ve askeri kampanyanın birçok cephesine katılma sözü” bildirdi.

Destek ABD Dışişleri bakanı John Kerry’nin altı ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, Mısır, Irak, Ürdün ve Lübnanlı yetkililerle yaptığı toplantıdan sonra açıklandı. Toplantıya Türk dışişleri bakanı Mevlut Çavuşoğlu da katıldı ancak ortak bildiriyi imzalamadı.

Toplantıda yabancı militanların komşu ülkelerden Suriye’ye sızmasını önleme, IŞİD ve diğer radikal gruplara mali desteğin kesilme ve insani yardım çalışmalarına yardımcı olma kararı da alındı.

IŞİD’e koalisyon oluşturma çabaları çerçevesinde bölge temaslarda bulunan Kerry Cuma günü Türkiye’yi ziyaret edecek.

Üst düzeyde bir ABD dışişleri yetkilisi koalisyonun hava saldırıları için bölgede daha fazla askeri üsse ve uçuş iznine ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG