Erişilebilirlik

ABD Uluslararası Koalisyona Güveniyor


ABD Uluslararası Koalisyona Güveniyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

Amerikan Kongresi'nden de destek alan Obama Yönetimi, Irak ve Suriye’de birçok bölgeyi kontrol altında tutan IŞİD militanlarıyla mücadele amacıyla kurulan uluslararası koalisyona büyük güven duyduğunu açıkladı

Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu’daki temaslarından sonra Sünni militanlara mücadeleye hazırlanan ülke sayısının arttığını söyledi. Denis McDonough Beyaz Saray Genel Sekreteri:

“IŞİD’le karada savaşacak ortaklarımız bulunduğundan emin olmak istiyoruz. Biz ortaklarımıza sadece havadan destek vermekle kalmayacak, aynı zamanda eğitim ve teçhizat da sağlayacağız.”

IŞİD militanlarının Amerikan kara birlikleri olmadan mağlup edilebilmesi için koalisyona büyük ihtiyaç var. Denis McDonogh, Irak’ta kurulan yeni hükümetin de önemli olduğuna dikkat çekiyor:

“Bağdat’da farklı etnik kökenlerden üyeleri olan yeni bir hükümet var. Hükümet IŞİD’le mücadele etmek için birlik içinde olan ve işini bilen bir orduyu destekleyecektir.”

Bağımsız Senatör Angus King, Amerika’nın yardımcı rolde olmasını destekliyor:

“Bu, Batı’nın İslam’a karşı vereceği bir savaş olamaz. Ortadoğu’nun kendi kendini savunabilecek bir bölge haline gelmesi gerekiyor.”

Başkan Obama, IŞİD’i vurmak için Kongre’den resmi onay istemiyor. Askeri müdahaleyi destekleyen Cumhuriyetçi Partili Senatör Bob Corker’a göre bu bir hata:

“Başkan Obama’nın işin en başında Kongre’nin onayını alması çok daha akıllıca olur. Aksi takdirde Obama Yönetimi Kongre’nin tepki ve eleştirisine maruz kalabilir.”

Öte yandan IŞİD’in iki Amerikalı gazeteciden sonra İngiliz yardım gönüllüsü Davis Haines’i de başını keserek öldürmesi, hem Amerika hem de İngiltere’den büyük tepki görüyor. Beyaz Saray, Haines’in öldürülmesini barbarlık olarak tanımlarken İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD militanlarının kötülüğün simgesi olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG