Erişilebilirlik

ABD Türkiye’deki FBI Görevlisinin Türk Makamlarınca Çağrıldığını Doğruladı


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’de bir FBI görevlisinin Türk makamlarınca çağrıldığını doğruladı. Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı FBI kaynakları ise bu konuda yorum yapmadı.

Sözcü Nauert günlük basın brifinginde Amerika’nın Sesi muhabirinin konuyla ilgili sorusu üzerine, “Büyükelçilikteki FBI ataşemizin çağrıldığını doğrulayabilirim, ancak elimde konuyla ilgili daha fazla bilgi yok” dedi.

Sözcüye ayrıca, New York’taki Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren eski bir Türk emniyet mensubunun “FBI’ın kendisine 50 bin dolar ödediği, evinin kirasının savcılık tarafından karşılandığı” şeklindeki iddiaları soruldu. Ancak Nauert, bu sorunun Adalet Bakanlığı’na sorulması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı’nın geçtiği son bir haberde de, FBI’ın Türkiye’deki görevlisinin, New York’taki Hakan Atilla davasında tanık olarak ifade veren eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz’ın öne sürdüğü iddialara ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü’ne çağrıldığı belirtildi.

Korkmaz ifadesinde, 2016 yılının Ağustos ayında Türkiye’den kaçarak ABD’ye geldiğini söylemiş ve soruşturmayla ilgili bazı dosyaları Amerikalı yetkililere verdiğini belirtmişti.

17 Aralık operasyonuyla ilgili bazı detaylı bilgiler de veren Korkmaz, FBI’dan 50 bin dolar aldığını, ABD’de yaşadığı evin kirasını da savcılığın ödediğini öne sürmüştü.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG