Erişilebilirlik

'ABD, Türkiye'deki Olayları Kaygıyla İzliyor'


Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, basın brifinginde “telekulak” olayından Çin’le ilişkilere ve Suriye’deki duruma kadar çok çeşitli konularda Amerika’nın tutumunu ve politikalarını açıkladı.

Türkiye’deki protestolarla ilgili bir soru üzerine Sözcü Jay Carney, Amerikan yönetiminin son gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Carney, olayları kaygıyla izlediklerini de belirtti.

Sözcü Carney, Cuma günkü açıklamasında da söylediği gibi, Amerika’nın barışçı gösteri yapma hakkını her demokrasinin en temel haklarından biri saydığını tekrarladı, ifade ve toplanma özgürlüğünü tümüyle desteklediklerini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Taksim Gezi Parkı gösterilerine katılan protestocuların büyük çoğunluğunun temel haklarını kullanan barışçı, yasalara saygılı sade vatandaaşlar olduğuna inandıklarını belirtti.

Sözcü Carney açıklamasında şöyle dedi: “Polisin aşırı kuvvete başvurduğu ve çok sayıda yaralanan bulunduğu ve hasar kaydedildiği yolundaki haberler konusunda ciddi kaygı duymaya devam ediyoruz. Bu haberlerin soruşturulması çağrılarını memnunlukla karşılıyoruz. Ayrıca bütün tarafları, şiddeti kışkırtmaktan kaçınmaya çağırmaya devam ediyoruz. Durumu izliyoruz ve dile getirdiğimiz konulardaki kaygılarımız devam ediyor.”

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney'in açıklamasını (İngilizce) aşağıdan izleyebilirsiniz.

'ABD, Türkiye'deki Olayları Kaygıyla İzliyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG