Erişilebilirlik

ABD Türk Uçağının Düşürülmesini Kınadı


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Türk F-4 savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesini sert bir şekilde kınadı. Clinton, "Amerika bu küstahça ve kabul edilemez hareketi en güçlü şekilde kınıyor," dedi.

Dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla konuştuğunu belirten Clinton, olayın ayrıntıları hakkında bilgi aldığını söyledi ve Türk uçağının düşürülmesinin "Suriye yetkililerinin uluslararası normları, insan hayatını, barış ve güvenliği hiçe saydığının bir başka yansımasıdır" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Amerika, bu olayın ardından Türk hükümetine verdiği desteği ve Türk halkıyla olan dayanışmasını yineliyor. Olayı soruşturup, vereceği yanıtı kararlaştırırken Türk yetkililerle yakın teması sürdüreceğiz. Esad rejiminin sorumlu tutulması için Türkiye ve diğer ortaklarla çalışacağız." Açıklamada yakın temasın BM Güvenlik Konseyi'nde de süreceği vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, Türkiye'nin Suriye konusunda uluslararası toplumun liderlerinden biri olduğunu belirtti. Clinton, "Suriye'de demokratik geçişin desteklenmesi konusunda Türkiye'yle yakın işbirliğinin süreceğini" vurguladı.

Clinton dualarının ve düşüncelerinin kayıp pilotlar ve aileleriyle olduğunu da kaydetti.

F-4 tipi uçak Cuma günü Suriye tarafından düşürülmüştü.
XS
SM
MD
LG