Erişilebilirlik

ABD Terör Tehdidi Nedeniyle Elçiliklerini Kapattı


Amerika, 22 büyükelçilik ve konsolosluk binasını el-Kaide’nin terör tehdidi nedeniyle kapatırken ABD vatandaşlarına dünya çapında seyahat uyarısında bulundu.
Bazı ülkeler benzer önlemler alırken uluslararası polis örgütü İnterpol da kendi güvenlik alarmını yayınladı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın alarmında terör saldırısı ihtimalinin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da güçlü olduğu belirtildi. Bakanlık, el-Kaide ve yandaşı grupların Ağustos sonuna kadar saldırı düzenleme çabasında bulunacağını ve bu saldırıların büyük olasılıkla Arap Yarımadasından kaynaklanacağını bildirdi.

Cumartesi günü Beyaz Saray’da terör alarmı üzerine üst düzeyde bir toplantı yapıldı. Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’in başkanlığındaki toplantıya dışişleri, savunma ve iç güvenlik bakanlarıyla CIA, FBI ve Ulusal Güvenlik Dairesi başkanları katıldı.

Öteyandan İnterpol verdiği alarmın Irak, Libya, Pakistan ve altı ülkede meydana gelen cezaevi firarlarından kaynaklandığını bildirdi. İnterpol, el-Kaide’nin parmağı olan bazı firarlarda yüzlerce teröristin kaçtığını belirtti.

Almanya ve İngiltere de Yemen’deki büyükelçiliklerini Pazar ve Pazartesi günleri kapalı tutacaklarını açıkladı.

Amerikalı yetkililer, yapılacak durum değerlendirmesi sonucu gerekli görülürse kapatma süresinin uzatılacağını söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG