Erişilebilirlik

ABD Suriyeli İsyancılara Silah Yardımında Kararlı


Beyaz Saray yetkilileri, Suriyeli isyancıları silahlandırma konusundaki kararın “nihai” olduğunu ve gelecek hafta yapılacak Sekizler Grubu zirvesinden önce değişmeyeceğini açıkladı.

Ancak kararın, gelecek hafta G8 zirvesi için Kuzey İrlanda’da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le bir araya gelecek olan Başkan Barack Obama’yı zor durumda bırakabileceği bildiriliyor.

Amerika, Beşar Esat rejimine bağlı kuvvetlerin isyancılara karşı kimyasal silah kullandığının tespit edildiğini doğruladıktan sonra, isyancılara askeri yardımları arttırma kararı almıştı.

Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Beh Rhodes, Suriye ordusunun bir çok yerde kimyasal silah kullandığı yönünde kapsamlı kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Şam hükümeti ise Amerika’nın açıklamalarını ‘uydurma’ diye niteledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov da Suriye’nin açıklamalarını tekrarladı. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’yle telefon görüşmesi yapan Lavrov, Washington’un suçlamalarının “inandırıcı gerçeklere dayanmadığını” savundu.

Kerry ise, Suriye’nin iddiaların doğrulanması için Birleşmiş Milletler denetçilerinin girişine izin vermesi, Rusya’nın da bunu desteklemesi gerektiğini belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG