Erişilebilirlik

ABD Suriye’deki Saldırıları Kınadı


ABD, IŞİD’in Suriye’de başkent Şam ve Humus’ta düzenlediği ve en az 140 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, dün Şam ve Humus’ta düzenlenen ve IŞİD tarafından üstlenilen barbar terör saldırılarını şiddetle kınar. Yaralıların hızla iyileşmesini diliyor, hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz” ifadesini kullandı.

IŞİD terörünün Şam ve Bağdat’tan Paris, Brüksel ve Ankara’ya kadar, dünya genelindeki masum insanları hedef aldığını belirten Toner, bu terör örgütünü yok etmek için birlik halinde ve küresel bir çabanın gerektiğini vurguladı.

Toner, uluslararası koalisyon üzerinden, IŞİD’i hala kontrolu altında bulundurduğu topraklardan atmak için Irak ve ılımlı Suriye muhalefeti güçlerine yardım sağlamaya ve örgütün finansman, yabancı savaşçı ve propaganda ağlarına sistematik baskı uygulamaya kararlı olduklarını kaydetti.

Suriye’de BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararında belirtilen siyasi sürecin takipçisi olma kararlılıklarını da dile getiren Toner, başta Suriye rejimi ve onu destekleyen güçler olmak üzere çatışmanın tüm taraflarına, IŞİD ve diğer terör gruplarına güç veren iç savaşın yatışmaya başlaması için “düşmanlıkların sona erdirilmesini” desteklemeye çağırdıklarını belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG